Cornul abundentei

de Carmen in Reteta de vedeta, 30 Aug 2016 | 5375 vizualizari

 

Cornul abundentei, de obicei il fac in preajma sarbatorilor, momentul in care cu totii ne dorim si dorim tututror toate cele bune.
Gandindu-ma ca reusesc sa ajung la intalnirea Bucatarasilor de la Paltinis 2016 fie si pentru cateva ore, am vrut sa le transmit tot ce-i mai bun ! Cornul - a fost mesajul meu de bine !
Bunica mea ne facea mereu insa din coca moarta si-l pastra de frumusete pana la Pasti. Eu am cautat o reteta comestibila pentru ca nu suport sa arunc mancarea. Intai am facut din aluat de cozonac ca mai apoi, Petro, prietena mea mi-a sugerat-o si dupa testare am decis ca este cea mai potrivita

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 cub de drojdie de 42 g
  • 250 ml ulei
  • 250 ml bors
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornul abundentei:

Se dizolva zaharul in bors (ca sa mearga mai repede, eu il incalzesc pe foc). Amestecul caldut il torn peste drojdie - maia intr-un cuvant si se lasa sa dospeasca, evident ca merge repede avand zahar si amestecul caldut. 

Se adauga uleiul si un pic de sare, apoi faina si se framanta foarte putin pana iese un aluat neted si nelipicios. Se lasa la crescut in timp ce formam conul pe care vom monta cornul.

Din restul de compozitie am facut saratele ungandu-le cu ou si presarandu-le cu branza sarata si ce ai la indemana sau dupa inspiratie

TIPS-URI

1

cu alte ocazii am decorat platoul si cu fructe de sezon printre prajiturile care parca se revarsau din cornu

2

va garantez ca in orice situatie are un impact grozav si creeaza bucurie pe langa mesajul pe care-l transmite

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornul abundentei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jacket Potatoes cu Trio Delaco