Cornulete cu dulceata si nuca

de Lau in Dulciuri, 14 Ian 2016 | 3550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 160 g untura
  • 120 ml apa minerala
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • 300 g dulceata (de cirese amare)
  • 100 g miez de nuca macinat
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu dulceata si nuca:

Intr-un bol se cerne faina se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, un praf de sare,praful de copt.

Adaugam untura si amestecam pana obtinem frimituri de faina amestecata cu unt, apoi adaugam apa rece treptat pana rezulta  un aluat omogen si nelipicios.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.

Pe masa infainata se intinde o bucata de aluat si pe latura adaugam dulceata amestecata cu nuca, rulam un dreptunhgi, aplatizam putin si taiem bucati din rulou de cca 2-3 cm.

Le asezam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 25 min.

Cand le scoatem fierbinte le trecem prin zahar pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]