Cornulete cu mere si nuci

de mirela0911 in Dulciuri, 23 Oct 2016 | 3268 vizualizari

 

Sunt aromate, delicioase, in ton cu vremea de afara, merg de minune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt, le poti lua chiar si la serviciu, ce-ti poti dori mai mult? 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou mare
  • cca 200 ml lapte caldut

Pt. umplutura:

  • mere
  • nuci
  • 2 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
  • ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu mere si nuci:

Blatul: Se pune faina intr-un bol, si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin laptecaldut.
Se lasa sa dospeasca cateva minute. 
Laptele se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si untul, cat se topeste acesta. Dupa ce s-a activat drojdia, se amesteca totul cu laptele, oul batut si sarea. rastoarna pe masa si se framanta un aluat moale dar nelipicios. Daca este cazul, se mai adauga lapte sau faina.
Se lasa sa dospeasca aproximativ o jumatate de ora.
Umplutura: Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete o parte din ele, altele se taie felii cu grosime de cca 1 deget.
Zaharul se amesteca cu scortisoara. Nucile se curata si se taie bucati mai mici.
Se rupe o bucata din aluat si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, apoi se taie in 4 sau 8 triunghiuri, in functie de cat de mare este aluatul.
Se presara amestecul de zahar cu sortisoara, iar la baza se aseaza cuburile de mere sau cate o felie de mar si bucai de nuci.
Se ruleaza dinspre baza spre varf obtinandu-se cornuletele.
Se procedeaza la fel si cu restul aluatului.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra amestec de zahar cu scortisoara.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Merele se pot lasa feliute sau se pot taia cubulete, dupa cum va e mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca