Cornulete cu nuca de post

de Rocsi in Prajituri, 6 Apr 2011 | 27343 vizualizari

 

Este o reteta de cornulete ce eu o ador...reteta mamei,cu care ne alinta mereu iar noi eram foarte incantati....

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cana si jumatate bors
  • circa o cana ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 6 cani si 6 linguri faina(atat mi-a intrat mie)
  • pentru umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 lingura cacao mai inchisa la culoare
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 esenta rom
  • putin lapte de soia pentru a inmuia nuca
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nuca de post:

Pregatim mai intai de toate aluatul:

punem intr-un bol borsul ,uleiul si zaharul.

le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste.

adaugam esenta si coaja de lamaie.

praful de copt il amestecam cu faina,apoi o incorporam treptat peste restul ingredientelor in bol.

framantam bine pana obtinem consistenta aluatului dorita.

il lasam cam 20 de minute la odihnit,la loc rece.

nuca macinata o amestecam cu zaharul,cacaua,esenta de rom.

la urma stropim cate putin lapte,cat sa se inmoaie putin compozitia de nuca.

pe masa de lucru presaram putina faina alba.

rupem bucatele mici de aluat pe care le intindem cu sucitorul.

le taiem patratele mici,punem pe fiecare bucata cate putina umplutura si le rulam.

luam o tava ,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

asezam cornulete in tava.

le introducem in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.

le lasam acolo pana prind o tenta aurie.

cand sunt gata le scoatem,le lasam sa se racoreasca apoi le tavalim prin zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nuca de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza