Cornulete cu nutella

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 20 Feb 2012 | 9347 vizualizari

 

Saptaman trecuta am vazut la Cristina niste branzoiace de-ti venea sa plangi langa calculator, asa ca am trecut si eu la bucatarie si pentru ca am facut compozitie dubla ( le-am facut special pentru sambata mortilor ), am zis sa incerc sa fac si niste cornulte cu nutella si nu-mi pare rau deloc, au iesit asa de pufoase si moi, incat nu ma puteam limita doar la unul :D.
Reteta pentru branzoiace nu o mai postez postez, o aveti la Cristina http://criss75-despremine.blogspot.com/2012/02/branzoici.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FTThq+%28Cristina%27s+Blog%29
Multumesc draga mea pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cornuri avem nevoie de :
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • in plus:
  • nutella
  • 1 galbenus de ou pentru uns


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nutella:

 

Pentru inceput vom desface drojdia in laptele caldut, amestecata cu o lingura de zahar si una de faina.Lasam sa creasca maiaua cel putin 10 minute la loc calduros, pana se umfla.

Separat amestecam faina cu restul ingredientelor ( in afara de unt ), dupa care adaugam incet maiaua si framantam pana se omogenizeaza aluatul.

Dupa care adaugam untul topit si framantam din nou, aici o sa mai aveti nevoie de  putina faina, trebuie sa iasa un aluat moale, nelipicios.

Lasam aluatul la caldura 1 ora.


Dupa ce a crescut intindem o foaie cat de cat rotunda pe masa de lucru, pe care am uns-o cu ulei, o taiem in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 2.
Punem nutella pe partea mai mare si incepem sa rulam.
Aici aveti explicat mai bine cum trebuie procedat cu impartirea aluatului 


Le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le mai lasam inca 20 de minute sa mai creasca, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le bagam la cuptorul preincalzit cca 15-20 de minute.

Sunt gata cand incep sa-si schimbe culoarea, nu le lasati prea mult pentru ca se vor intarii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

gaby_duceag 1

21.02.2012, 08:00

Bunica 1

21.02.2012, 18:23

Ah, ce bune sunt !

Sidy 1

22.02.2012, 08:56

Bune, bunute, mai ales linga o cana cu lapte caldut...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane cu ciocolata si afine