Cornulete cu rahat si cocos

de AndreaE in Dulciuri, 17 Mar 2014 | 5784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie
  • esenta vanilie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite cacao
  • rahat
  • Sirop :
  • - 200 ml lapte
  • - 8 linguri zahar
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat si cocos:

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar, o cescuta de apa si putina faina. Se pune la crescut la loc caldut.

Faina , uleiul , laptele, oul, esenta de vanilie impreuna cu maiaua crescuta se amesteca pana se obtina un aluat.

Aluatul se imparte in doua parti egale. In una din parti se pun 2 lingurite de cacao. 

Cele doua aluaturi se pun la crescut.

Cand a crescut , ambele aluaturi se impart in 4 parti si se intind in forma de clatita. Se ia o "clatita" alba se suprapune una cu cacao, se imparte in 8 triunghiuri, se pune rahat si se ruleaza. 

Intr-o tava se pune hartie de copt, care se unge cu putin ulei, se aseaza cornuletele si se dau la cuptor. Se coc cc 15 min .

Se face siropul:  se fierb 200 ml lapte cu 8 linguri de zahar.

Fiecare cornulet in parte (cat inca este cald) se da prin sirop apoi se tavaleste prin nuca de cocos. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat