Cornulete cu rahat-reteta de post

de ionela2682 in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 6450 vizualizari

 

Ma intrebam zilele trecute cum or iesi cornuletele daca folosesc ulei in loc de untura ..am vazut ca Gbitey i-au iesit minunate asa ca am incercat si eu...

 

INGREDIENTE

  • 1 masura bors
  • 1 masura ulei
  • 1 /2 cub drojdie +1 lingura zahar
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • rahat
  • zahar pudra
  • (MASURA=CANA NORMALA DE APA)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat-reteta de post:

-dizolvam drojdia ,zaharul,sarea in borsul caldut,adaugam uleiul

si faina cat sa iasa un aluat potrivit

-lasam la temperatura camerei sa se odihneasca  intre timp taiem cubulete rahatul

-intindem aluatul in foaie de 1/2 cm grosime decupam patratele ,adaugam rahat si rulam fiecare patratel in parte

-asezam in tava de copt si tinem in cuptor pana se rumenesc frumos

-dupa ce s-au racit le trecem prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

se mai pot umple cu nuca,amestec de cacao,zahar si lapte,magiun,gemuri si dulceturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat-reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitana