Cornulete de post

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 7560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. margarina
  • lapte de cocos (fierbem 100 ml apa cu 100 gr. nuca de cocos rasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pachetel drrojdie proaspata +1 lingurita de zahar+un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 550-600 gr.)
  • gem de prune sau de mere pentru umplut
  • zahar pudra pentru decor , alte 50 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.

Amestecam margarina cu zaharul pudra (50gr), adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar.

Dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert.

Punem si faina si framantam pana obtinem un aluat elatic. Acest aluat se imparte in doua, jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao. Din aceste doua aluaturi eu am obtinut in total 6 bile (adica 3 albe si 3 maro) pe care le-am intins pe rand pe masa de lucru infainata , apoi le-am impartit cu pintenul in 8, am pus cate o lingurita de gem si am rulat strans pornind de la baza catre varf.

Am asezat cornuletele pe hartie de copt in tava,am dat tava la copt la temperatura potrivita (175-180 grade) pana s-au rumenit.

Fierbinti le-am pudrat cu zahar si le-am asezat pe un platou.

Pofta buna!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (15)

simona72 1

17.11.2013, 12:24

Imi ploua in gura de pofta!!

Lavinia 1

17.11.2013, 13:15

mirela0911 1

17.11.2013, 16:49

tare bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]