Cornulete fragede cu rahat

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 19 Mar 2012 | 41887 vizualizari

 

Reteta este luata de pe blogosfera culinara, nu stiu exact de unde, dar important este ca sunt extrem de bune.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 200 gr.untura
  • 550 gr.faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4-5 linguri lapte batut
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA:
  • 400 gr.rahat
  • DECOR:
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu rahat:

Mai intai se pregateste aluatul. Se pregateste un bol sau un castron cam de 3 l in care se pune iaurtul, praful de copt, untura, faina, sarea si se amesteca bine.Aluatul trebuie sa aibe o consistenta mai tare sa nu se lipeasca de maini, daca este necesar se adauga 2 linguri de apa rece. Se lasa aluatul sa se odihneasca putin pana pana taiem rahatul in bucatele mici pentru umplutura.

Aluatul in impartim in 10-12 bucati care se indind cu sucitorul in forme rotunde, eventual se decupeaza cu o farfurie mare de desert pentru a obtine forme egale. Foaia rotunda se imparte in 8 triunghiuri egale, la baza fiecarui triunghi se aseaza o bucatica de rahat si se ruleaza in forma de cornulet. Cornuletele formate se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana capata culoare aurie.

Dupa ce cornuletele s-au racit putin se tavalesc prin zahar pudra vanilat. Se servesc foarte bine cu o ceasca de cafea, lapte sau ciocolata calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat