Cornuri cu branza pufoasa si sunca

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2015 | 21519 vizualizari

 

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc.Ador aceste cornuri pufoase.Sunt ideale pentru pachetul de la scoala,atunci cand ai musafiri si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 cutii de branza pufoasa cu smantana
  • 200 gr de sunca
  • Decor:
  • cascaval ras 
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza pufoasa si sunca:

      Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
      Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
      Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem umplutura pe fiecare triunghi rezultat.   

      Umplutura: ungem fiecare bucata de aluat cu branza si cate un triunghi de sunca. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt  si le mai lasa sa creasca cam jumatate de ora. 

         Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul.

2

putem pune ce umplutura dorim.

3

daca facem umplutura dulce, la aluat putem adauga 4 lingurite cu miere la 500 gr de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza pufoasa si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cipsuri prajite cu scarita afumata