cornuri cu gem

de luminita20_2006 in Dulciuri, 26 Ian 2010 | 6450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1oua
  • 200 gr lapte
  •  200 gr unt
  •  50 gr drojdie
  •  esenta de migdale
  •  100 gr ulei
  •  faina
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA cornuri cu gem:

Se amesteca ouale cu laptele, untul topit si esenta de migdale apoi se pune la incalzit pe foc amestecandu-se sa nu se prinda .Drojdia se topeste cu zahar. Se amesteca faina cu compozitia calda si drojdia. Se framanta adugandu-se ulei in timpul framantarii. Se lasa sa creasca 2 ore. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua , se intinde pe masa si se taie in 8 parti. Pe fiecare parte se pune cate o lingurita de gem si se ruleaza de la latura mare spre interio., adica spre varf. Se pun in tava si se lasa sa creasca 30 min. Apoi se dau la cuptor 20-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Non plus ultra