Cornuri cu gem

de loredanaaa in Prajituri, 23 Feb 2013 | 4415 vizualizari

 

Aceste cornuri le-am facut cu cumnata mea si au iesit asa de bune si pufoase,Va recomand cu mare incredere sa le incercati.

 

INGREDIENTE

  • 100g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 200g zahar
  • un varf de lingurita de sare
  • 200ml lapte
  • 2 pahare faina alba
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Intr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.

In alta cratita  se bat ouale, drojdia si sarea.Se amesteca bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase cu un tel sau lingura de lemn.Apoi se adauga untul si zaharul(care l-ati preparat mai sus) la amestecul de oua si drojdie, se amesteca  bine.

La compozitia de mai sus adaugati laptele, omogenizati compozitia.

Se adauga faina si  se framanta un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.Aluatul il acoperiti  cu o folie si lasati-l la cald cam 30-60 min, pana se ridica bine.

Impartiti aluatul in 6 si le formeaza bile.Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul in 8 bucati in forma de triunghiuri.

La marginea aluatului  se pune  umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(daca e prea lichida puteti adauga biscuiti pisati)) sau orice umplutura preferati. Rulati cornurile.

Cornurile se pun  in tava de cuptor si se lasa  30 min sa creasca.Dupa ce au crescut, cornurile se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Dupa ce sunt gata se ung imediat cornurile fierbinti cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul sa fie doar umed dar sa nu se dizolve.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

23.02.2013, 21:17

Ce bune.Imi amintesc de copilarie!

Merisor 1

24.02.2013, 07:17

Bune!

loredanaaa 1

25.02.2013, 20:15

multumesc laurenta,rocsi,merisor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu gem de piersici si nuci