Cornuri cu gem si alune

de marieta in Dulciuri, 26 Oct 2011 | 5789 vizualizari

 

bune dimineata cu o cana de lapte cald!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 1 cana lapte caldut,
  • 100 g unt topit,
  • 2 plicuri de drojdie uscata,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja de lamaie
  • putina esenta de lamaie,
  • 5 linguri de fructoza,sau 7 linguri zahar,
  • faina cat cuprinde,aproximativ 750g.
  • gem de prune facut cu fructoza si 5 linguri alune macinate
  • 1 ou pt uns deasupra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si alune:

Ouale se bat cu celelalte ingrediente, se adauga faina si se framanta bine pana se dezlipeste de pe peretii castronului si de pe maini. Se lasa la dospit. Cand a dospit (aproximativ 1 ora), se iau bucati care se intind in cercuri, se taie in raze. Se pune gem amestecat cu alune si se ruleaza. Se aseaza in tava si se ung cu ou batut dupa ce au stat 15 minute la dospit iar. Se coc la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

alinutzika 1

27.10.2011, 17:58

deliciosi

nadina73 1

28.10.2011, 16:53

si eu vreau...........vre-o 2-3

marieta 1

29.10.2011, 15:31

va servesc pe toata lumea!!ia nadina si tu vreo 2-3 dar sunt sigura ca tu faci mai bune!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]