Cornuri cu gem si nuca

de Oana in Dulciuri, 10 Apr 2009 | 19093 vizualizari

 

Iata un mod minunat sa-ti incepi dimineata cu niste cornuri proaspete, calde, servite cu un pahar cu lapte dulce, iamiii!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit si racit
  • 2 linguri cu zahar
  • jumatate lingurita cu sare
  • un ou
  • coaja rasa de portocala
  • 550 g faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • Umplutura:
  • un borcanel de 300 g cu gem, eu am avut de prune
  • un pumn mare de nuci zdrobite la robot
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem si nuca:

Toate ingredientele se pun in aceasta ordine in masina de paine si se seteaza programul pentru framantat si dospit. La mine dureaza 1h20. Daca nu aveti masina d epaine, puneti faina intr-un bol mare, faceti o gaura la mijloc si adaugati restul ingredientelor. Framantati 10-15 minute, pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini, apoi lasati la dospit o ora, intr-un loc cald.

Se scoate aluatul pe masa de lucru, se presara cu faina din belsug si se rup bile de marimea unui pumn care se framanta putin si apoi se intind cu facaletul. Se formeaza un dreptunghi si apoi se taie cu un cutit ascutit sub forma de triunghiuri.

Ingredientele pentru umplutura se amesteca intr-un bol si se pune cate o lingurita pe fiecare triunghi de aluat.

Se ruleaza de la baza spre varf si se pun cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se incinge cuptorul intre timp, iar tava cu cornuri se lasa inca jumatate de ora la dospit, langa cuptor, la caldurica

Inainte de coacere, se ung cornurile cu un ou batut si putin lapte, apoi se presara pe ele zahar brun. Se coc la foc mic, 15 minute.

Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe un platou, curatand marginile de gemul care a mai iesit din cornuri si s-a caramelizat in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

30.03.2009, 10:20

Super, bravo Cata! ia sa fac si eu cu rahat

chrystyn 1

16.11.2010, 13:24

Draga mea, tu esti cea care a reusit sa ma convinga sa-mi fac cont pe site, numai pentru a-ti transmite aprecierea mea. Retetele tale sunt extraordinar de bune si de sigure, pentru ca nu o data mi s-a intamplat sa incerc o reteta si sa nu-mi iasa. In 8 nov, a fost ziua baietelului meu si am vrut sa-i fac prajitura cu mac, dar pierdusem hartiuta cu reteta. Din fericire, am gasit la tine reteta prajiturii Tosca. Multumesc frumos! Pupici.

Oana 1

17.11.2010, 10:51

Chrystyn, multumesc foarte frumos pentru aprecieri Bine ai venit la noi si te asteptam cu retete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit si-un aluat de vis