Cornuri dospite

de sasha in Dulciuri, 17 Feb 2013 | 4185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 cub drojdie
  • 2 kg faina
  • 2 esente vanilie
  • 250 g zahar
  • zagar pudra
  • gem de prune
  • un farf de sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri dospite:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un lighenas se pune faina se face in mijloc un ''cuib'' si se pune varful de sare, ouale, zaharul si drojdia dizolvata in apa calduta (nu fiarta). Se plamadeste,daca mai este nevoie se mai adauga  apa calduta, sau faina cat sa fie vartoasa.

Se lasa la crescut 2h intr-un loc cald Cand e gata, se fac ''mingi" si se intind in forma rotunda, si se imparte apoi  in triunghiuri, se pune cate o lingurita de gem, rulam si inainte de a le introduce in cuptor le mai lasam 15 min sa se odihneasca.

Luam o tava si o tapetam cu faina , punem cornurile si le dam la cuptor pt 20-30 min. Cand le scoatem le pudram cu zahar  pudra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

sasha 1

17.02.2013, 19:32

:*:*

sasha 1

18.02.2013, 14:38

Si cum ti-au iesit cornurile? :*

Tabita _ 1

25.02.2013, 13:05

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem si rahat