Cornuri pentru mic dejun

de cocineraviajera in Piine, 10 Oct 2011 | 4637 vizualizari

 

O minunatie de cornuri de care te poti bucura cateva zile fara probleme.
Sunt excelente cu unt, gem, dulceata, nutella, crema de branza, etc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 200 ml apa,
  • 15 gr drojdie,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita zahar.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru mic dejun:

Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua.

Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea.

Se lasa la crescut pana isi mareste volumul.

Se imparte aluatul in bucati.

Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se ruleaza pe lungime.

Rulourile se aplatizeaza si se intind apoi pana obtinem fasii foarte subtiri.

Se ruleaza si se da forma de corn.

Se aseaza in tava si se lasa la crescut cca. 20 de minute.

Se ung cu ou batut cu 2-3 linguri de lapte caldut si se coc la foc mediu pana sunt

rumenite.

Sunt niste cornuri grozav de bune, cu coaja crocanta si miezul pufos. Asa cum erau

de cumparat la brutariile de altadata.

S-aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

brunetica 1

17.10.2011, 14:09

delicioase cornurile tale, o sa incerc si eu reteta

cocineraviajera 1

19.10.2011, 23:44

Chiar te rog sa le incerci Brunetico, si sa-mi spui te rog cum ti-au iesit. Spor la facut si la mancat!

ccrisstiana 1

16.01.2012, 21:28

o reteta numai buna de adaugat la favorite=p~

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare