Cornuri pufoase cu unt

de Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2020 | 4728 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • 50 gr unt
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 buc oua
  • Umplutura:
  • 100 ml unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu unt:

Intr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt (restul de unt ramane pentru uns foile), iaurtul, ouale si sarea. Se framanta pana se obtine o coca care se dezlipeste de maini. Se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 9 bilute egale. Se intind foile rotunde, primele trei la numar, apoi se ung cu unt topit fiecare si se suprapun una peste alta (in forma rotunda). Cu un pinten taiem triunghiuri mari de la mijloc spre baza ( ies cam 10-11 bucati). Se ruleaza cornurile si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la dospit cam 1 ora si apoi se ung cu un ou batut cu putin lapte.

Se coc la 180 grade C, circa 35-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rahela Velicu 1

22.04.2020, 22:52

Rocsi 1

23.04.2020, 20:28

Ce faine sunt aceste cornuri! Mmmm!

dantes 1

25.04.2020, 12:11

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj