Cornuri sarate

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2015 | 4491 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 200 gr unt
  • 2 si 1/2 cani lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri apa

Pentru umplutura:

  • 100 g sunca sau bacon
  • 1 cutie porumb
  • 100 g cascaval cubulete
  • Sare
  • Ulei
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri sarate:

Punem intr-un bol apa calduta, drojdia si zaharul. Lasam 15 minute sa se activeze drojdia. Faina o amestecam cu sarea si untul. Adaugam apoi peste faina drojdia si laptele. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Punem aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul, acoperit cu un prosop de bucatarie. Pana dospeste aluatul pregatim umplutura.

Taiem sunca sau baconul cubulete si o rumenim in putin ulei. Apoi amestecam sunca rumenita cu porumbul scurs si cascavalul cubulete. Dupa ce a dospit aluatul, il intindem intr-un dreptunghi si apoi taiem triunghiuri. In partea mai lata a fiecarui triunghi punem o lingura de umplutura si rulam, cat mai strans spre varf.

Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam cornurile sa mai dospeasca in tava 20 minute. Apoi dam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C, pana se rumenesc deasupra. Tare bune sunt. Si raman pufoase si moi si a doua, chiar a treia zi, nu se intaresc. Merg foarte bine si luate la pachet. Le puteti umple cu ce doriti si va place. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sarate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]