Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas sunt o reteta populara de patiserie care consta in rulouri din aluat pufos, coapte pana devin aurii si crocante. Acestea sunt perfecte pentru micul dejun sau ca gustare, fiind usor de pregatit si adaptabile la diverse umpluturi, de la gem si ciocolata, la branza sau chiar simplu, fara umplutura.
Cum se prepara Cornuri simple si usor de pregatit reteta pas cu pas
Activarea drojdiei:
Intr-un bol mic, amesteca laptele caldut cu zaharul si drojdia. Lasa amestecul sa stea timp de 10 minute, pana cand devine spumos.
Prepararea aluatului:
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga praful de sare.
In mijlocul fainii, fa o gaura si adauga oul batut usor, untul topit si amestecul de drojdie.
Framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios. Daca este necesar, adauga putina faina in plus sau cateva picaturi de lapte.Unge aluatul cu ulei, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, timp de aproximativ 1 ora, sau pana isi dubleaza volumul.
Modelarea cornurilor:
Dupa ce aluatul a crescut, pune-l pe o suprafata usor infainata si imparte-l in 2 parti egale.
Intinde fiecare parte intr-un cerc subtire si taie-l in 8 triunghiuri (ca pe o pizza).Ruleaza fiecare triunghi de la baza lata catre varf, formand cornuri.
Coacerea:
Aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.
Lasa-le sa mai creasca pe tava timp de 15-20 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Unge cornurile cu putin lapte sau ou batut pentru a obtine o culoare frumoasa la coacere.
Coace-le timp de 15-20 de minute sau pana devin aurii.
Servire:
Lasa-le sa se raceasca putin inainte de a le servi. Cornurile sunt delicioase atat calde, cat si reci.
Se pot servi alaturi de unt de casa sau o rulada de pateu. Recomandam si cornuri cu mere