Cornuri umplute cu gem si ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Sep 2013 | 13350 vizualizari

 

Am tot vazut cornuri,cornulete si mi s-a facut pofta.M-am inspirat din reteta Crisulinei si un pic din cea a Laviniei,iar restul am bagat de la mine.Am mai plusat pe ici pe colo,la ingrediente....si mi-am facut damblaua....

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 500 g faina grania
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • sare,un varf de cutit
  • 1 pliculet finess lamaie
Umplutura
  • gem de piersici de gradina si prune vinete
  • ciocolata cu 50% cacao
Pt.uns
  • 1 ou
  • miere
  • zahar brun
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri umplute cu gem si ciocolata:

Intr-un castronel punem cubul de drojdie cu putin zahar si sare,diluam cu 2 lingurite de lapte caldut si adaugam o lingurita de faina,lasam sa creasca maiaua.Intr-un castron mai mare punem faina,in mijloc punem ouale,zaharul,sarea,untul si pliculetul de finess si adaugam laptele caldut,omopgenizand bine,apoi adaugam maiaua si framantam pana formam un aluat care se desprinde de pe maini si poate sa fie intins.Impartim in doua aluatul si formam doua bile pe care le intindem si le impartim in 8 tringhiuri.

Pe primele 8 le-am umplut cu gem iar restul de 8 le-am umplut cu ciocolata rasa.Le rulam,le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou,lasam la crescut cca 10 min,apoi le bagam la cuptorul incins cca 20-25 de min.Dupa 15 min le-am scos si le-am mai uns din nou cu ou.

Cand sunt coapte le ungem cu miere diluata cu putina apa si presaram zahar brun.

TIPS-URI

1

untul sa fie moale la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri umplute cu gem si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (30)

Constelatialeu 1

22.09.2013, 09:10

Merisor,eu chiar nu mananc mult dar se pune al naibii de bine,ca-s foarte pofticioasa...insa are cine sa devoreze.... Dar mai gasesc,vreo doua....

Panacris 1

22.09.2013, 10:10

Lavinia 1

22.09.2013, 10:12

Vreau si eu cateva cu gem d'ala bun de care ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri