Coronita cu carne tocata

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2012 | 7868 vizualizari

 

Nu stiu cum de nu am postat pana acum aceasta coronita frumoasa si ideala pt orice masa festiva.
Reteta e de la Edith Frincu cu modificarile de rigoare :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 coronite:
  • Pt aluat:
  • 150 gr margarina
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • un varf de sare
  • jumatate plic drojdie uscata
  • 50 ml apa calduta
  • Pt umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mici
  • usturoi
  • 3 morcovi
  • 1 ou + 1 albus (galbenusul il folosim pt uns )
  • gogosari murati
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu carne tocata:

Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora.

In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles) si o punem la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocat si morcovii rasi prin razatoarea mica. Lasam apoi sa se raceasca si dupa care adaugam gogosarii taiati marunt, patrunjelul tocat si ouale. Amestecam bine pana se incorporeaza bine toate ingredientele.

Intindem doua foi rotunde (am folosit forma de la tort pt a taia rotund marimea dorita) asezam foaie in forma si punem pe margine de jur imprejur carnea. Taiem apoi aluatul din mijloc in 4 obtinand 8 triunghiuri pe care le tragem peste umplutura apasand pe margine pt a se lipi. Ungem apoi cu galbenus de ou si punem seminte de susan. Puteti vedea din poze toata procedura.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste aluatul deasupra.

Asezam coronita pe o farfurie rotunda si in mijloc putem pune diverse. Eu de ex. am pus pe una castraveti taiati rondele si pe cealalta carnaciori prajiti sub forma de floricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

olivee 1

22.09.2012, 14:53

arata super

flory86 1

22.09.2012, 16:07

spui k intindem 2 foi.ti-au iesit 2 coronite sau ai suprapus foile?

T I M E A 1

23.09.2012, 00:09

Flory - la ingrediente am scris ca sunt pt doua coronite, deci doua foi-cate una pt fiecare coronita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb