Nu sunt prea pricepută la dulciuri, așa că am preparat ceva pe gustul Zmeilor ;) Cum spunea Cleme, era normal să aniversez cei patru ani de Bucătăraș.ro cu ceva specific Mamei Zmeu ;)O coroniță aniversară umplută cu ce altceva decât: carne, bacon și ciuperci :D Ups, am scăpat și ceva legume, dar nu se pun că s-au ascuns bine printre cărnărie :D Gata cu vorba și hai la treabă! :-*
L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar.
În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de măsline, se pornește robotul, și se amestecă ușor ingredientele, până ce se omogenizează. Între timp se pune apa călduță într-un recipient, se adaugă zahărul și drojida, se amestecă ușor și se lasă la odihnă, cca. 5 minute, până ce drojdia începe să facă bule. Apoi se adaugă la amestecul de făină și se începe frământarea, de fapt Thor s-a ocupat de asta, ajutată de ulei de măsline, atât cât e necesar să iasă un aluat elastic. Toată frământarea a durat, nu mai mult de 10 minute. De data asta am lăsat aluatul în vasul robotului, l-am sigilat cu folie alimentară și am mers la odihnă :D cca 60 de minute.
Între timp, se prepară umplutura. Ceapa curățată și tocată mărunt s epune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul mărunțit, baconul tocat, asezonându-se de sare, piper și boia. După ce s-au îmbinat toate ingredientele se adaugă ouăle și grișul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se lasă la odihnă.
Aluatul dopsit se scoate din vas se întinde în formă rotundă, apoi se pune într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se pune de jur împrejur pe margini umplutura de mai sus, lăsând mijlocul liber. Din mijloc se trasează felii cu un cuțit bine ascuțit, apoi aceste felii triunghiulare se ridică peste umplutura cu carne, ce în prealabil a fost acoperită cu felii de cașcaval. Imaginile sunt concludente, sper ;)
Se presară mix de semințe și coronița se dă la copt la cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate și se servește fierbinte sau rece după gustul fiecarui.
Spor și poftă bună!