Coronite cu gem de capsuni

de papabundetot in Prajituri, 1 Dec 2014 | 3686 vizualizari

 

Acum ca a venit frigul imi e tare drag sa dau drumul la cuptor si sa las aluatul sa dospeasca la caldura.Ideea de azi a pornit de la desertul Ritei Ilies,care a facut cornulete cu caramele englezesti si mi-a facut mare pofta sa framant si eu azi un aluat delicios.In principiu nu am respectat reguli,am pus ce mi-a placut in acest aluat,cat am crezut eu dar au iesit pana la final niste coronite pufoase cu gem :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg faina 650
  • 14 gr drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 125 gr unt
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • scortisoara,
  • cuisoare macinate
  • coaja rasa de la o portocala
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • pentru umplut:
  • gem de capsuni
  • 1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu gem de capsuni:

Am dizolvat putin drojdia in laptele caldut,intr-un castron mare am pus faina,ouale,coaja de portocala,cuisoare macinate,scortisoara,125 gr unt taiat cubulete,uleiul de masline,sarea,zaharul si laptele care a ramas dupa ce am pus la inmuiat drojdia,am adaugat si drojdia la final cu laptele in care am dizolvat-o si am amestecat totul bine,mai intai cu o lingura si mai apoi am framanatat cu mana pana cand toate ingredientele s-au amestecat si aluatul a devenit nelipicios si se desprindea usor de pe mana.

Pentru ca mi-a fost dor sa ma joc cu aluatul,eu am facut forme diferite,desi in titlu am spus “coronite” pe langa ele am facut si cornulete,trandafiri si toate formele care mi-au venit in minte :).

Pentru coronite,caci despre ele e vorba,am rupt o bila de marimea unei mingi de tenis,(poate ceva mai mica),am intins-o bine cu sucitorul intr-o forma ovala,la un capat am lasat 3-4 centimetri de aluat si apoi sub aceasta distanta am taiat fasii din aluat.Am pus pe bucata lasata netaiata o lingura de gem si apoi l-am intins bine peste tot,am rulat aluatul pe diagonala si apoi l-am adunat intr-o coronita astfel ca am unit capetele aluatului.La final am uns coronitele cu ou batut si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.din aceasta  cantitate de aluat si ingrediente mie mi-au iesit 3 tavi mari de coronite,cornulete si alte forme haioase,dulci si gustoase.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

01.12.2014, 22:35

Doua bucati calde iau si eu

anca_rm 1

02.12.2014, 08:51

bune ar fi langa cafeluta mea

MOKUSKA 1

02.12.2014, 09:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Baragan