Ideea acestor coronite am preluat-o de pe blogul Laurei Laurentiu. Pot doar sa va spun ca
sunt minunate la micul dejun, langa o cana cu lapte.
Amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar si doua linguri de lapte caldut si lasam 5 minute.
Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in mijloc adaugam ouale, zaharul si drojdia activata. Incepem sa framantam apoi adaugam restul de lapte caldut, coaja de lamaie si untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Daca este
nevoie putem sa mai adaugam putina faina.
Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie si lasam la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).
Pentru umplutura mixam albusul cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand luceste spuma. La final adaugam nuca macinata si esenta de rom si amestecam usor pana cand se omogenizeaza.
Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in 12 parti egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul in forma elipsoidala si o ungem cu o lingura dde umplutura cu nuca.
Cu rola de patiserie taiem fasii late de ~1 cm, avand grija sa nu taiem pana la capat. Rulam apoi oblic iar sulul obtinut il rasucim, formand astfel coronita.
Asezam coronitele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus desfacut in lapte.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos deasupra.
Lasam sa se raceasca si apoi servim, asta daca nu va este pofta sa le gustati cat inca sunt calde :D