Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat

de simonacallas in Aperitive / Garnituri, 11 Mar 2014 | 13310 vizualizari

 

Aperitivul, acest preludiu al oricărui ospăţ care se respectă, este, după părerea mea, la fel de important ca oricare dintre felurile de mâncare pe care le ştim ori ni le putem imagina. Conţine, în proporţii optime, proteine, glucide şi lipide, şi chiar dacă este vegetarian se poate alcătui în aşa fel încât să ofere organismului toată gama de nutrienţi necesari.

Apertitivul pe care îl propun conţine o brânză rafinată, măsline şi somon afumat – un trio care, augmentat cu ulei de măsline şi cu ierburi aromatice, răsfaţă papilele gustative într-un mod inedit şi generos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri apă
  • 150 g făină
  • un praf de sare
  • ½ linguriţă praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 150 g brânză ricotta (sau orice altă brânză cremoasă)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • câteva măsline fără sâmburi
  • 1 lingură suc de lămâie
  • ierburi aromatice: mărar, busuioc, chives
  • sare şi piper
  • 150 g filé de somon afumat (felii subţiri)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat:

Se amestecă oul cu uleiul, apa şi sarea. Se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se frământă un aluat tare şi elastic, care se lasă la rece 30 minute. Apoi se întinde o foaie de 2-3 mm grosime (dacă este necesar, se mai presară făină pe planşetă). Se decupează cu un decupător în formă de floare şi se coc în tava pentru brioşe, la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun în blender crema de brânză, 2-3 linguri ulei de măsline, măslinele, sucul de lămâie, mărarul, frunzele de busuioc şi de chives, un praf de sare şi piper. Se obţine o pastă care se aşează în coşuleţele din aluat. Se decorează cu felii de somon afumat şi verdeaţă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coşuleţe aperitiv cu brânză, măsline şi somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branza halloumi prajita