Cosulete fragede cu nuca si dulceata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 6714 vizualizari

 

Reteta de aluat am preluat-o in urma cu vreo 2 ani de la Ioana (e-retete.ro).

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 460 g faina
  • 9-10 linguri apa
  • 4 linguri untura
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1 borcan dulceata de prune
  • nuca macinata
  • 1lingura esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete fragede cu nuca si dulceata:

Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta

tare apoi adaugam esenta de rom.

Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu

o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).

Adaugam faina cernuta si framantam cu mana pana aluatul este omogen.

Framantam aluatul aproximativ 5 minute (acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini).

Impartim apoi aluatul in 4 bucati.

Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.

Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica apoi decupam cerculete (cu ajutorul unui pahar) putin mai mari decat formele de cosulete.

Asezam cercurile de aluat in forme si presam usor.

Punem cate o lingurita de umplutura si asezam deasupra cate o floricica (din acelasi aluat am decupat floricelele cu ajutorul unei forme pentru fursecuri/fondant).

Coacem cosuletele la foc portivit pana se rumenesc usor (NU trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!!)

Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca si abia inainte de servire le vom pudra cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Aluatul NU contine zahar!

2

La inceput punem doar 9 linguri de apa, iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam, adaugam inca o lingura de apa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete fragede cu nuca si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura trei culori