Cotlet cu os, pe pat de legume

de monicamarton in Porc, 9 Sep 2015 | 2746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru două porţii:
  • · 400 de grame de cotlet de porc, cu os
  • · o ceapă mare
  • · 4 roşii mari, coapte şi zemoase
  • · un ardei capia
  • · un ardei iute, mic
  • · 2 morcovi
  • · o jumătate de legătură de mărar verde
  • · o jumătate de linguriţă de piper roşu
  • · un vârf de cuţit de turmeric
  • · un vârf de cuţit de nucşoară
  • · o linguriţă de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet cu os, pe pat de legume:

Tăiaţi carnea de porc în două bucăţi a câte 200 de grame fiecare.

Curăţati, spălaţi şi tocaţi grosier ceapa şi morcovii; spălaţi ardeii, roşiile şi mărarul. Eliminaţi cotorul din ardei şi îi tăiaţi fidelută; tocaţi roşiile pe care le decojiţi şi tăiaţi cubuleţe.

Puneţi toate legumele tocate (ceapa, ardeiul capia, ardeiul iute, roşiile, morcovii) într-o cratiţă la foc mic, amestecaţi un minut până legumele încep să lase zeamă, apoi adăugaţi carnea de porc şi sarea. Lăsaţi carnea să fiarbă, la foc mic, acoperită cu un capac, în acest suc de legume, aproximativ 40 de minute, amestecând periodic.

După 40 de minute, adăugaţi piper, turmeric, nucşoară şi amestecaţi toate ingredientele.

 Lăsaţi compoziţia încă trei minute să povestească cu condimentele şi apoi opriţi focul şi adăugaţi mărarul tocat.

 

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet cu os, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu cu snitele