Cotlet de porc evantai

de Sidy in Porc, 10 Mai 2013 | 12605 vizualizari

 

O friptura frageda, rumena si aspectuoasa cu care va puteti impresiona musafirii la mesele festive....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc
  • 200 g muschi tiganesc
  • 200 g cascaval felii
  • 1 lingura mustar fin
  • 2 rosii
  • 200 ml vin
  • 2 linguri ulei de masline
  • frunze patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc evantai:

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine pe toate partile.

Feliem apoi cotletul dar nu pina jos ci cu 1 cm mai putin.

Intre feliile taiate asezam cate o felie de muschi tiganesc si una de cascaval.

Strangem apoi feliile de cotlet cu  o sfoara alimentara si o legam bine.

Deasupra cotletului asezam cateva frunze de patrunjel verde si felii de rosii, apoi punem cotletul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.

Adaugam in vas vinul si-l dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade pentru aproximativ o ora pina este bine rumenit.

La servire feliem cotletul si il servim cu cartofi noi fierti pe jumatate, apoi copti in cuptor , dupa ce au fost facuti cu ulei amestecat cu patrunjel verde tocat.

Servim cotletul cu cartofi si salata verde.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Din cand in cand ungeti cotletul din cuptor cu sosul format in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc evantai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura frageda de porc