Cotlet in crusta de mirodenii

de grasu64 in Porc, 23 Apr 2012 | 4628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 cotlet, de porc, cu os
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 legatura usturoi verde
  • - 1/2 plic condimente de porc
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - cimbru
  • - oregano
  • - 1/2 legatura marar
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - sare, piper
  • - 1 lingura otet
  • - 4-5 linguri vin rosu sec
  • - o cana de vin pentru pus in tava
  • - 4-5 linguri de ulei de dovleac presat la rece Cardinal
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet in crusta de mirodenii:

Nimic mai simplu...rabdare sa aveti!!!

Spalam carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Spalam si taiem marunt ceapa, usturoiul verde si uscat. Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele. Cu aceasta compozitie frecam bine cotletul de porc. Punem intr-o punga de plastic cotletul de porc si turnam compozitia de mirodenii peste el. Eu l-am lasat la frigider 24 de ore. (poate sa stea si 3-4 ore)

Dupa ce a stat la frigider il scoatem din punga si il punem intr-un vas termorezistent. Punem peste el toata compozitia de mirodenii din punga in care a fost, avand grija sa fie acoperit uniform. Turnam in tava,nu peste cotlet, cana de vin si o cana de apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins in prealabil, pentru 2-3 ore la foc mic. Dupa acest timp scoatem folia de aluminiu, cu grija sa nu va frigeti si mai lasam la cuptor circa 1 ora ( pana se rumeneste bine)

Timpul de pregatire poate varia in functie de cuptor!!! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet in crusta de mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura frageda de porc