Cous - cous cu mere - de post (fără ulei)

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 4 Apr 2012 | 4529 vizualizari

 

Nu-i nimic spectaculos, e doar o idee pentru un dulce de post ce se prepară aproape singur! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cană cous - cous;
  • 5 mere verzi;
  • 5 lg zahăr;
  • 2 pliculețe zahăr vanilat;
  • un vârf lgț scorțișoară;
  • 1 lg apă de flori de portocal (opțional);
  • 2-3 lg ulei de floarea soarelui (opțional);
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous - cous cu mere - de post (fără ulei):

Se spală, se decojesc merele și se taie cuburi. 

Se călesc împreună cu zahărul, esența și scorțișoara.

Se adaugă măsura de cous - cous, 2 + 1/2 măsuri apă caldă, sare, se fierbe totul circa 3 minute și se acoperă cu un capac.

Se poate adăuga și 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, pentru un gust mai bun.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous - cous cu mere - de post (fără ulei)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vişine (reţetă de post)