Covrigei

de ana in Dulciuri, 4 Iul 2010 | 8640 vizualizari

 

Aceasta reteta este preluata de la Vanila ,multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 2 lg de smantana
  • 75 gr de untura
  • 175 de gr margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 15 gr de drojdie
  • 1/2 cana de lapte

Pentru decor 

  • 1 ou
  • sare grunjoasa
  • susan
  • cascaval
  • sare de mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Drojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine.

Eu nu am avut forma de covrigei si i-am modelat ,merg si taiati tip saratele sau orice alta forma doriti.Aluatul este putin mai moale ,asa trebuie sa fie ,e ok asa .

Asezam covrigeii in tava ii lasam 5 minute sa dospeasca apoi ii ungem cu oul batut,apoi presaram sare grunjoasa ,casacaval sau susan in functie de preferinte.

Coaceti in cuptorul incins in prealabil.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]