Covrigei sarati

de marieta in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2010 | 11910 vizualizari

 

sunt buni langa o bere sau o cola rece!!

 

INGREDIENTE

  • 3oua,
  • o lingura sare,
  • un cub de drojdie proaspata,
  • 250g unt,
  • 50ml ulei,
  • 2linguri cu varf smantana,
  • 250ml lapte caldut(nu fierbinte)
  • o lingura de chimen sau mac,
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei sarati:

se bat 2 oua cu sarea,drojdia(se pune cubul de drojdie intreg nedizolvat)smantana,

se bate bine cu telul pana la omogenizare

apoi se adauga restul ingredientelor si faina treptat pana iese un aluat bun de lucrat cu el.

se lasa o ora la dospit acoperit cu un prosop apoi se fac forme de covrigei cu mana(sunt forme anume dar aici nu am)apoi se pun in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt sau unsa putin cu ulei.

se ung covrigeii cu oul ramas batut cu o lingura de ulei

se dau la cuptor pana se rumenesc frumos

mie mi-au iesit 4 tavi

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei sarati" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

marieta 1

07.07.2010, 15:12

nici eu nu prea am rabdare ana!!dar odata ce ma pornesc sunt greu de oprit!!

nadina73 1

04.10.2010, 01:14

am sarit retata asta dar cum?5f

marieta 1

11.10.2010, 00:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pungute de jambon cu spuma de branza