Coznac cu mac

de divainbucatarie in Dulciuri, 18 Dec 2010 | 6807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 230g zahar
  • 600g faina
  • 80g unt topit
  • 100g smantana
  • 3 oua
  • 1 varf de sare
  • coaja rasa la 1 portocala
  • 25 g drojdie
  • 1 filoa esenta de vanilie
  • 1 lingura de rom
  • 1 lingura suc de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coznac cu mac:

Pentru inceput realizam umplutura de mac: punem macul, laptele si 4 linguri cu varf de zahar la fiert. Le lasam pe foc pana scade aproape tot laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lingura de rom. Apoi trecem sa realizam aluatul. Pregatim maiaua din 50 ml lapte, drojdie si o lingurita de zahar. Le lasam intr-o cana mare sa fermenteze – in 10-15 minute se va umfla cat sa iasa din cana. Punem faina cu un varf de sare într-un vas. Facem o gaura în mijloc si turnam maiaua, framantam usor, apoi adaugam galbenusurile frecate cu zahar. Punem si coaja rasa de portocale si amestecam. Incepem sa framantam si adaugam pe rand smantana, untul topit si la sfarsit albusurile batute spuma. Adaugam 1 lingura suc de portocale si continuam sa framnatam inca 10-15 minute. Daca aluatul se lipeste dupa acest interval de maini, mai adaugati faina si mai framantati inca cateva minute. Acoperim vasul si il lasam 30 – 40 sa creasca.Cand aluatul a crescut, il taiem in doua si intindem cate o foaie din fiecare. Ungem fiecare foaie cu jumatate din umplutura lasand pe margini cam 2cm. Rulam fiecare foaie si obtinem doua suluri pe care le vom impleti. In acest fel vom obtine pe fiecare felie un desen frumos si va fi plina de mac.Punem cozonacul in tava si il mai lasam la dospit inca 10-15 minute. Ungem cozonacul cu ou batut, presaram zahar tos si seminte de mac, apoi il bagam in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 60 minute. Dupa 15-20 minute de copt puteti acoperi cozonacul cu o hartie, astfel incat sa nu fie ars la suprafata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coznac cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

20.12.2010, 14:55

Va multumesc foarte mult tuturor! am fost plecata si nu am putut sa va raspund mai repede... zilele acestea mai umblam dupa ultimile cadouri, ultimile cumparaturi inainte de sarbatori

ada 1

20.12.2010, 20:28

ah ce arata

Gouda 1

20.12.2010, 23:05

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide