Cozonac altfel

de Panacris in Prajituri, 26 Apr 2011 | 5227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina 500 gr.
  • drojdie 40 gr. (sau 4 lingurite drojdie uscata)
  • zahar 60 gr. (4 linguri)
  • ulei sau unt 50 ml.
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml
  • praf de sare
  • coaja de lamaie, esenta rom
  • zahar vanilat
  • nuca maruntita 150 gr.
  • zahar 50 gr.+zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac altfel:

Am pregatit aluatul la masina de paine, (ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare.

Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe masa de lucru. Intr-un castronel am amestecat cele doua tipuri de zahar si nuca. Intr-o cescuta am pus putin ulei. Cu mainile umezite in ulei am rupt bucatele de coca pe care le-am tavalit prin amestecul de nuca. Le-am asezat intr-o forma rotunda cu gaura le mijloc (aceasta fiind tapetata cu unt si faina in prealabil!) in doua sau trei straturi depinde cat de mare e forma. Am lasat din nou la crescut cca. 30 minute acoperit cu un servet. Am pus la cuptorul preincalzit, cca. 40 minute la foc mic.

A iesit o nebunie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac altfel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiura cu ciocolata si nuca