Cozonac cu nuca

de Lau in Dulciuri, 13 Ian 2012 | 6005 vizualizari

 

aluatul m-am inspirat de la nadina.iar crema de la silvioara

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 cub drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • lapte
  • CREMA
  • 200 g nuca macinata
  • cacao
  • esenta de rom
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • UNS
  • 1 galbenus
  • putin lapte
  • ciocolata ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

ALUAT: Drojdia se desface cu putin lapte caldut si 1 lingura zahar. Se lasa 15 minute sa se odihneasca. Adaugam si restul ingredientelor si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit 30 minute intr-un loc calduros.

CREMA: Nuca macinata se amesteca cu zaharul, cacao, esenta si treptat se adauga vinul. Amestecam bine.

Se imparte coca, se ia cate o bucata, se ruleaza si se unge cu crema, se ruleaza si se da deoparte.

Se ia alta bucata, intindem, adaugam crema si rulam. Cele 2 rulouri le rulam impreuna si asezam in tava unsa bine cu ulei, mai lasam 20 minute, dupa care ungem cu galbenusul amestecat cu putin lapte. Am adaugat deasupra ciocolata ornament. Dam la cuptor incalzit pana se rumenste, lasam sa se raceasca putin in tava.

TIPS-URI

1

cel mai bun este rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]