Cozonac cu nuca si cacao

de Miha in Dulciuri, 18 Apr 2011 | 8756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar (sau mai mult, daca va place f dulce)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • esenta de rom
  • lapte (atat cat se "cere" pentru a obtine consistenta dorita)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Umplutura:

Nuca macinata se amesteca impreuna cu zaharul si cacao, esenta de rom si scortisoara, apoi se toarna lapte fierbinte deasupra. Se pune lapte pana se obtine consistenta dorita.

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4. Fiecare parte o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime si lunga cat tava in care vom coace cozonacul.

Repartizam nuca pe fiecare bucata de aluat, apoi rulam. Vom avea astfel 4 rulouri, pe care le vom impleti 2 cate 2, obtinand astfel 2 cozonacei frumosi si dolofani. :))

Punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, lasam la crescut la loc caldut pentru vreo 20 de minute. Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos deasupra. Se lasa la racit in tava, se scot pe un gratar. Se taie dupa ce s-au racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negreasa de post cu glazura