Cozonac cu rahat colorat

de mamaieelena in Dulciuri, 30 Dec 2011 | 3682 vizualizari

 

Cozonacul este prajitura de capatai in familia noasta in zilele de Craciun si nu numai o sa mai vedeti inca altele...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 500ml. lapte
  • 40-50 gr. drojdie proaspata
  • 300 gr. zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1/2 kg.rahat colorat
  • 3oua
  • 125 gr.unt.ulei sau margarina(eu am folosit margarina rama pt prajituri)
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • multa,multa DRAGOSTE
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat colorat:

Faina se cerne intr-un lighean de plastic, drojdia se desface in 100 ml lapte caldut, ouale se bat bine cu sarea. Restul de lapte se pune la fiert sa se incalzeasca un pic mai mult si se poate adauga in el zaharul, toate mirodeniile amestecandu-se f bine pana se dizolva bine zaharul. Margarina se topeste intr-o craticioara si se da deoparte.

Cuptorul se incalzeste si acum incepem prin a incorpora toate ingredientele in faina. Se pune mai intai laptele, drojdia si la sfarsit ouale. Acum incepem sa framantam punand treptat margarina topita pana la terminarea acesteia. Lasam la crescut o ora pana isi dubleaza volumul. Intre timp ungem formele cu margarina si taiem rahatul bucatele nu prea mari. Cand coca este gata ungem masa si se ia jumatate din cantitatea de aluat se imparte in trei si pe fiecare o intindem cu mana formand un dreptunghi pe care punem rahatul. Rulam si repetem inca de doua ori facand astfel 3 suluri pe care le impletim. Se face la fel si cu restul de coca si punem in forme la crescut pentru inca 30-45 minute. Se de la cuptor dupa ce a crecut dar inainte ungem cu ou batut si amestecat cu lapte indulcit. Se tine la cuptor 45 de minute.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat colorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]