Cozonac cu rahat si ciocolata

de divainbucatarie in Dulciuri, 22 Dec 2010 | 4382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina,
  • 100 g unt topit,
  • 3 oua + 1 ou pentru uns,
  • 150 ml lapte,
  • 170 g zahar + zahar pentru tapetat,
  • coaja de la 1 portocala,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 26 g drojdie proaspata,
  • 100 g rahat,
  • 100 g ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si ciocolata:

Pentru inceput dizolvam drojdia în lapte caldut. Incorporam apoi zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Turnam continutul peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale, neted si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 30 de minute.

Impartim aluatul in 2 si il intindem. Presaram rahat si ciocolata si apoi rulam.

Strangem capetele astfel incat sa nu iasa rahatul. Punem aluatul in tava si il mai lasam inca 15 minute sa dospeasca, il ungem cu un ou batut si presaram zahar tos, apoi il dam la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata