Cozonac cu scortisoara si unt

de AnyCostescu in Dulciuri, 12 Aug 2014 | 4599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 5 linguri zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana lapte
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • cooaja rasa de lamaie si portocala
  • Umplutura: 100 g unt lichid Rama
  • 1 linguri sccortisoara
  • 100 g zahar
  • 1 oun pt uns cozonancul
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu scortisoara si unt:

Punem drojdia la inmuiat in laptele caldut.

Cernem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Adaugam galbenusurile batute cu sarea si zaharul, coaja rasa de la lamaie si portocala si drojdia si incepem sa framantam. Aluatul rezultat trebuie sa fie moale dar sa nu se lipeasca de maini. La sfarsit punem uleiul si framantam vreo 10 minute . Lasam aluatul la crescut minim o ora.

Dupa ce a crescut aluatul il intindem (mai mult pe lung) si ungem toata foaia cu unt, apoi presaram scortisoara si zahar. RUlam si taiem bucati cam de 2 cm pe care le punem intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina.

Ungem cozonacul cu ou batut si dam tava in cuptorul incins , pana cand se rumeneste frumos cozonacul. (focul trebuie sa fie mediu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu scortisoara si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

13.08.2014, 10:39

Sa stii ca ar merge o feliuta de cozonac!

MOKUSKA 1

13.08.2014, 11:39

Vaaai de cand astept reteta...foarte buna si arata minunat

AnyCostescu 1

13.08.2014, 12:47

Incearca! Nu o sa regreTI

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painea maimutei