Intr-un castron pregatim o maia,din drojdie putin lapte si putina faina.O lasam sa creasca timp de 30 de minute la loc caldut.
Pregatim aluatul si punem faina intr-un vas mai mare,peste faina turnam maiaua,untul(la temperatura camerei)laptele si zaharul(zaharul il dizolvam in lapte),esenta de vanilie si framantam foarte bine pana ce aluatul se despinde de pe vas.Acoperim vasul cu folie si lasam aluatul sa dospeasca pana ce acesta isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a dospit il impartim in 4 parti egale.Intindem toate cele 4 bucati de aluat,eu pentru a le face pe toate egale am luat un platou mai mare si am taiat dupa marginea lui toate cele 4 felii.
In prealabil eu am fiert putina apa si am pus Nutella in ea pentru a se topi,iar mie sa-mi fie mai usor sa o intind.
Intindem Nutella pe fiecare foaie de aluat dar pe ultima foaie nu mai intindem nimic,astfel vom intinde Nutella de 3 ori.
Cand am terminat acest pas,eu am pus un pahar in mijlocul cozonacului si am taiat prima data in 4,apoi in 8,ca mai apoi sa mai taiem fiecare bucatica in 2 in total sa avem 16 bucati.
Mai departe luam cate 2 bucati si le rasucim de 2 ori in asa fel incat fiecare bucata sa ajunga la locul ei si asa procedam cu fiecare bucata.Dupa aceea unim cate 2 bucati pentru a forma petala de floare.
O lasam aproximativ 15 minute sa mai creasca,iar dupa aceea o ungem cu albusul care ne-a ramas si il bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 30 de minute.POFTA BUNA !