Cozonac franțuzesc(brioșă)

de Ade200 in Dulciuri, 29 Dec 2013 | 6503 vizualizari

 

Am încercat o rețetă de pe net...
http://www.youtube.com/watch?v=tDbCpJFYyzw

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 10 g sare
  • 40 g de zahăr
  • 15 g de drojdie
  • 30 ml de lapte
  • 4 ouă
  • 150 g de unt
  • cojă de portocală/lămâie
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac franțuzesc(brioșă):

Se amestecă faina cu sarea și cu zahărul. Drojdia se diluează cu laptele călduț, apoi cu ouăle. Se toarna în făină lichidul si se amestecă bine(eventual cu robotul de aluat).

Se adaugă untul, se amestecă.

Se pune la cald până își dublează volumul.

Se pune la frigider câteva ore sau peste noapte(acuperita cu folie alimentară).

Se scoate aluatul rece și se împarte în 5. Se fac niște sfere egale care se pun în tava de teflon de cozonac. Se acoperă cu folie și se lasă la cald până își dublează volumul. se bate un ou cu puțină sare și se unge brioșa. Se da la cuptor preîncălzit, la 18o de grade C, cam 35 de minute.

Se scoate pe grătar . Se consumă rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac franțuzesc(brioșă)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]