Cozonac impletit ,cu nuca

de Bucataras Medi in Dulciuri, 6 Ian 2014 | 4009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1 kg de faina
  • 200 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 1 praf de sare
  • 60 g drojdie proaspata
  • 330 ml lapte
  • 160 ml lapte batut
  • 50 ml ulei
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri rase coaja de portocala confiata
  • 4 linguri rase zahar
  • 2 albusuri
  • 2 linguri rase cacao
  • zahar brun pentru presarat pe cozonaci
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • ulei pentru uns formele
  • faina pentru tapetat formele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit ,cu nuca:

Preparam maiaua: intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este rece. Lasam maiaua la crescut,la cald, 15 min.

Galbenusurile,zaharul,laptele batut,restul de lapte dulce,untul topit(dar rece).coaja de lamaie,zaharul vanilat,sarea,uleiul,esenta de rom se pun in blender si se amesteca bine. Dupa ce maiaua a crescut rasturnam peste ea amestecul de mai sus.Se amesteca si se pune totul in blender pentru o buna omogenizare. Acest amestec il turnam peste restul de faina  cernuta. Coca rezultata se framanta fie la mana fie la masina.Eu am framantat la masina 1 ora si jumatate.

In acest timp ne ocupam de umplutura. Amestecam nuca cu zaharul,coaja de portocala confiata,albusurile si cacao.

Coca framantata o scoatem pe masa de lucru pe care am uns-o in prealabil cu ulei...nu cu faina.!!! Cu mainile unse cu ulei impartim coca in 8 bucati . Impartim in 8 si umplutura. Intindem fiecare bucata de coca fie cu sucitorul, fie cu mana(eu o intind cu ajutorul degetelor). Pe mijlocul fiecarei bucati de coca punem cate o parte de umplutura si apoi rulam. Rezulta 8 rulouri pe care le vom impleti 2 cate 2.

Asezam fiecare cozonacel in tava unsa si tapetata .Ungem cu galbenus fiecare cozonacel in parte si presaram cu zahar brun. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 de grade timp de circa 30 min. Facem testul scobitorii .

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit ,cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie