Cozonac moldovenesc

de marcela1979 in Prajituri, 18 Oct 2012 | 7278 vizualizari

 

Cum la soacra mea de 14 octombrie e Hramul Sfintei Cuvioase Paraschieva nu se putea sa lipseasca cozonacii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • drojdie 1 cub
  • 100 ml ulei
  • lapte caldut
  • sare 1 varf de cutit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pt. umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr rahat
  • esenta de rom
  • 250 gr biscuiti
  • putin lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac moldovenesc:

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam cate putin ulei si framantam pana se termina uleiul. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura astfel: nuca se macina, biscuitii se zdrobesc, rahatul se taie cubulete. Se amesteca nuca macinata, biscuitii zdrobiti, rahatul, cacaoa, esenta de rom  si laptele.

Cand a crescut se imparte aluatul in 2. Se intinde foaie mai groasa, se pune umplutura si se ruleaza din ambele parti pana la jumatate .Se aduna la capete si se pune in tava unsa cu ulei.

Intre timp se incalzeste cuptorul, se ung cozonacii cu albus de ou si se dau la cuptor. Cand sunt gata se scot si se taie felii doar dupa ce s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti cu ciocolata