Cozonac Rozenkrantz

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2016 | 4089 vizualizari

 

Imi place sa fac cadouri dulci, ca uneori ma pricep sa fac dulcegarii.....

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 110 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja lamaie
  • Umplutura
  • 130 g unt
  • 6 linguri zahar
  • nuca macinata ( cat va lasa sufletul)
  • stafide- optional, mie imi plac, deci am pus...
  • Pt. zaharul caramelizat
  • 12 linguri
  • o cratita cu diametrul de 28 cm
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rozenkrantz:

Mai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca. Ingredientele folosite sa fie la temperatura camerei.

Intr-un castron, am pus faina (daca e cazul o cernem, la mine nu a fost cazul, am o faina buna ). Separat, incalzim laptele in care am adaugat 3 linguri de zahar, apoi adaugam drojdia si o diluam. Peste faina, punem ouale, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, amestecam si apoi adaugam laptele cu drojdia. Framantam cca. 10 min, apoi intindem o foaie dreptunghiulara, peste care punem untul moale amestecat cu zaharul, presaram nuca macinata si stafide, trecem cu sucitorul peste sa se preseze putin apoi rulam, taiem in sase bucati. Asezam bucatile in cratita cu zahar caramelizat si  lasam la crescut 1 ora, apoi dam  cratita la cuptorul preincalzit la 175 grede C, cca 1 ora. Cand este gata, rasturnam imediat pe un platou, lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonacul bunicii cu nucă