Cozonacii bunicii

de artyandra in Dulciuri, 14 Sep 2014 | 4813 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 gr faina
  • 2 oua (galbenus)
  • 3 linguri margarina topita sau ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 gr dorjdie
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 200 gr nuci
  • 150 gr mac
  • 100 gr rahat colorat
  • o lingura coaja de portocala razuita
  • o punga stafide - 150 gr
  • 50 gr zahar
  • 2 oua
  • o lingura gris
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacii bunicii:

Se prepara o maia din lapte caldut, zahar si drojdie si putina faina - rezultatul sa fie exact ca o smantana. Se lasa la dospit 10 - 15 min intr-un loc caldut, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pentru aluat. Margarina topita sau uleiul se adauga la sfarsit - foarte important. Se amesteca bine, apoi se mai lasa inca o data la dospit, de aceasta data pentru 30 - 35 minute, intr-un loc caldut.

Dupa ce aluatul a dospit bine, se imparte in trei si se adauga pe rand ingredientele (dupa preferinta). Apoi, se da tava unsa si fainata la cuptorul bine incins la 200 grade Celsius pentru 20 - 25 min. Se face testul cu scobitoarea.

Cand e gata cozonacul si e inca fierbinte, se unge cu apa si zahar (bine omogenizate) si se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate pe platou, unde urmeaza sa se felieze.

In cazul buncii, pentru mai multe detalii am atasat si poze (Reteta in imagini).

 

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacii bunicii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca