Crap la cuptor

de _Alina_ in Crap / Caras, 24 Sep 2012 | 13279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - un crap de 1.5 kg
  • - 5 cepe
  • - 4 rosii
  • - 3 lingurite cu varf cu mix de legume uscate (fara sare)
  • - o lamaie
  • - 40 ml de ulei de seminte de struguri
  • - doua lingurite de sare
  • - 1/2 pahar de vin
  • - 1/2 pahar de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor:

1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l, crestati-l pe laterale. Puteti sa  ii taiati capul (eu il pun asa pt ca sotului ii place mai horror:))

2. Faceti un amestec din: ulei, sare, legumele uscate si zeama de la 1/2 lamaie.  

3. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. La fel procedam si cu rosiile.

4. Puneti in tava un rand de ceapa, peste care puneti rosiile.

5. Stergeti pestele cu un prosop absorbant de hartie si ungeti-l (pe toate partile, inclusiv in interior) cu amestecul preparat la pasul 2, puneti felii de lamaie in crestataturi.

6. In tava puneti apa, vinul si pestele. Puneti o folie de aluminiu care sa acopere 3/4 din tava si intepati-o cu un cutit.

7. Dati la cuptor, 40 de minute la 200 °C.  Dupa 15-20 minute de cand l-ati introdus, scoateti folia de aluminiu.

8. Din cand in cand mai ungeti pestele cu sosul din tava.

 

 

TIPS-URI

1

Cand curatati pestele, scufudati-l in apa clocotita 2-3 minute, astfel solzii se curata mai usor si nici nu mai are un miros asa pregnanat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor pe pat de legume