Creier pane

de DIANA B in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2011 | 8578 vizualizari

 

Simplu , bun si gustos , chiar daca-i post .

 

INGREDIENTE

  • 500 g creier de porc
  • sare si piper
  • 3 oua
  • faina /pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul se tine timp de 30 de minute in apa rece , ptr a iesi eventualul sange ; cel cumparat de mine , n-a prea avut ceea ce m-a facut sa ma gandesc daca a avut o oxigenare buna , iar daca ma gandesc si mai departe , sa nu fi facut cumva atac cerebral :))) .

Se curata creierul de eventualele resturi osoase , dupa care se pune la fiert in apa cu sare si piper , timp de 10 minute . Se lasa la scurs bine , bine , dupa care se fac gogosele (daca este prea sfaramat) se aplatizeaza , se dau prin ou batut , faina si iar prin ou batut si se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti . Se scot pe prosoape absorbante .

Creierul se serveste insotit de cartofi prajiti , sau de-un pireu pufos/cremos si c-o salata de rosii , sau de-o salata acra preparata-n casa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

31.07.2013, 12:00

bun vreau si eu

DIANA B 1

31.07.2013, 12:41

Bya , cand mai fac , esti prima invitata

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:53

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Creier pane