Crema catalana

de Bya Ralu in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 8153 vizualizari

 

mi-era pofta de o crema catalana,am mancat in italia super buna!nu a iesit la fel normal:))Dar e gustoasa si crema mea:D sursa de inspiratie a fost de aici desi m-am impsirat din mai multe,imi pare rau de aspect dar nu putea sa imi iasa altfel decat cu aparatul special care imi lipseste:)) http://www.youtube.com/watch?v=se1ohAlpQtU

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon pentru prajituri
  • baton de scortisoara sau praf de scortisoara
  • coaja de lime
  • 1 cana plina de zahar(200g)
  • zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema catalana:

Punem laptele intr-o oala cu jumatate de cantitate de zahar, coaja de la lamaie, batoanul de scotisoara (sau jumatate de lingurita de praf de scortisoara) si amestecam bine pana se topeste zaharul si da de pe foc. Se strecoara cu o sita pentru a indeparta coaja de lamaie si scortisoara.

Amestecam bine galbenusurile cu amidonul, adaugam zaharul care a mai ramas (cealalta jumatate de cantitate) si turnam putin lapte si se amesteca bine. Se toarna compozitia peste lapte, se pune pe foc si circa 5 minute pana se ingroasa se amesteca continuu. Se pune in recipiente si se lasa la rece cateva ore.

Am incercat sa topesc zaharul brun (2 pliculete si unul alb) pe foc si am turnam desupra cremei. Normal se pune zahar desupra fiecarui castronel cu creme si cu un aparat special se topeste bine zaharul de deasupra.(se pune crema doar in vase termorezistente pentru cei care folosesc acest aparat!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure