Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri

de RuxyRux in Dulciuri, 3 Noi 2015 | 2541 vizualizari

 

Va garantez dragoste de la prima lingurita....e o nebunie de desert, reteta by Ruxy!

 

INGREDIENTE

Crema de lapte:

  • 50 gr amidon de porumb
  • 40 gr faina de tapioca
  • 1 l lapte
  • 150 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 2 linguri apa de flori de trandafir
  • 1 lingura apa de flori de portocal( optional)

Sirop:

  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 2 linguri apa

Decor:

  • fistic zdrobit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri:

Se opresc 150 ml lapte din total. Restul se pune pe foc mic sa se infierbante.

Intr-un bol se amesteca cei 150 ml de lapte cu amidonul, faina de tapioca si  vanilia, se adauga apa de flori de trandafiri, cea de flori de portocal si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca pana se ingroasa, maxim 5 minute.

Se transfera crema intr-un vas si se da la rece, eu am pus-o la congelator, numai pana s-a racit. Am mutat crema in boluri si le-am pus la frigider. 

Intre timp am pus apa si dulceata de trandafiri pe foc mic pana s-a legat usor un sirop, 2 sau 3 minute, apoi l-am racit putin.

Cand servim crema, o punem 5 minute in congelator, o rasturnam pe o farfurie si deasupra punem cateva linguri de sirop de dulceata si presaram fisticul zdrobit.

TIPS-URI

1

Pentru o reteta vegana, laptele se poate inlocui cu lapte de cocos, sau de migdale, zaharul se poate inlocui cu miere.

2

Puteti adauga fulgi de cocos, merisoare, bobite de rodie, coaja de portocala caramelizata, dulceata de portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte in sirop de dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

05.11.2015, 22:10

Multumesc Oana...a fost divina

RuxyRux 1

05.11.2015, 22:10

Multumesc Motanel!

RuxyRux 1

05.11.2015, 22:10

Multumesc Anett

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

pe 17.03 la 09:55

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

pe 16.03 la 21:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Haiose