Am uitat sa va dau aceasta reteta incredibil de buna dar nici acum nu e tarziu;
Reteta o am de la fata mea din Italia iar voi daca vreti sa va impresionati musafirii la o sarbatoare,serviti cu acest lichior.
Mentionez ca este o bautura pentru doamne!!
Lamaile spalate, sterse, curatate de coaja (cu cutitul) doar partea galbena, le punem intr-un borcan impreuna cu alcoolul, punem capacul la borcan, infasuram borcanul cu o carpa mare (sa nu patrunda lumina) si-l lasam 3-4zile; dupa acest timp, punem laptele la fiert cu zahar, pastaia de vanilie taiata pe lung si oprim focul cand incepe laptele sa se umfle; dupa ce s-a racit foarte bine,amestecam cu alcoolul strecurat dupa care punem lichiorul in sticle si le depozitam in bar
Inainte de servire se tine sticla la frigider,se agita sticla apoi se toarna in pahare.
1
este foarte important sa se respecte aceste sfaturi,altfel laptele se va taia
2
e bine ca laptele sa fie fiert cu o zi inainte si tinut la frigider,asa va fi foarte rece
3
cand amestecam laptele cu alcoolul,amestecam cu telul in timp ce turnam lapte cate putin in fir;va rezulta intradevar o crema